Ummikkos

UMMIKKOS – Fyra livsöden. Samma sorg. Det förlorade språket – är det för sent att ta det tillbaka?
Behöver de sina rötter för att kunna stå upp? Och har det som hände hänt, när det inte ens finns med i historieböckerna.
Fyra livsöden flätas samman under ett dygn i en nyskriven pjäs av Camilla Blomqvist i regi av Lo Kauppi.
Riksteatern i samarbete med Tornedalsteatern. 

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt!

Vi kan tyvärr inte berätta något mer om pjäsen. Riksteatern har sina rutiner när det gäller pressinfo om kommande pjäser, så vi får snällt vänta. Ni som varit uppmärksamma har redan i maj fått höra litegrann om samarbetet när vi hade presskonferens och sökte skådespelare. Fyra skådespelare har rekryterats och vi är mycket nöjda över att samtliga har rötter i Tornedalen. 

Under hösten säljs föreställningen till landets alla Riksteaterföreningar. Om du vill boka pjäsen så måste du göra det via Scenkonstportalen.

I oktober 2025 sker premiären i Pajala och turnén kommer därefter pågå upp emot 2 månader runtom i hela Sverige. Det här kommer bli en intressant och lärorik process för alla medverkande.

Kontakta gärna producent Mia Fors om du har frågor.

Turnéplan

Medverkande

Fakta

Fler föreställningar som kanske intresserar dig

Nisses underbara resa genom Meänmaa

Nisses underbara resa genom Meänmaa

Selma Lagerlöfs bok om Nils Holgersson var en fin skildring av Sverige i början av 1900-talet. En bok som användes som läromedel i landets skolor. Men den boken hade en stor brist. Tornedalen fanns inte med! Detta ska vi ändra på! I november turnerar vi i Kiruna,...

Ditlängtan

Ditlängtan

DITLÄNGTAN. Kaipuu sinne ja tänne. Under 1800-talet var det många som utvandrade från Tornedalen till Norge och Amerika. Det var mycket fattiga tider i Tornedalen och människorna sökte lyckan "over there". Flera personer återvände tillbaka till Tornedalen med nya...

Kööki Show

Kööki Show

Elände, galenskap och musik i en tornedalsk röra. Köket är hemmets hjärta. I köket kan man vara låg eller glad, kär eller frustrerad. I köket pågår samtal och pyssel. I köket möts vi. Ibland blir det rena rama cirkusen. Kööki Show tar avstamp i Tornedalen. Den lilla...